K přípravě dršťkové polévky budeme potřebovat:
250 g drštěk, 1 cibuli, 1 stroužek česneku, sůl, majoránku, kmín, hladkou mouku, mletou sladkou papriku, mletou pálivou papriku, mletý černý pepř, 1,5 l vody, 2 lžíce tuku na smažení
Dršťky nakrájíme na pruhy, krátce povaříme ve vodě, scedíme a propláchneme vodou. V tlakovém hrnci je zalijeme 1,5 l vody a vaříme asi 40 minut. Pak dršťky vyjmeme a vývar procedíme.
Mezitím oloupeme česnek a cibuli. Česnek prolisujeme a cibuli nasekáme najemno. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, usmažíme světlou jíšku, vmícháme papriku a po zpěnění jíšku zalijeme vývarem, dobře rozšleháme, přidáme kmín, pepř, prolisovaný česnek a přikryté vaříme asi 20 minut.
Dršťkovou polévku dochutíme majoránkou a solí a přidáme dršťky.