Anglická telecí játra

K přípravě anglických telecích jater budeme potřebovat:

4 plátky telecích jater, 4 tenké plátky anglické slaniny, 40 g sádla, 1 rovnou lžíce hladké mouky, petrželku, citron, worchester, 1,5 dcl vývaru z kostí a sůl

Odblaněné plátky jater jemně naklepeme, okraje nařízneme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle současně s plátky slaniny. Opečené plátky jater mají být uvnitř růžové.

Játra přeložíme na nahřáté talíře a poklademe slaninou.

Sádlo od opékání poprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, rozmícháme a vaříme, až šťáva zhoustne a odděluje se tuk. Šťávu osolíme, přidáme worchester a nasekanou petrželku a podlijeme jí játra. Játra poklademe dílky citronu.

Anglická telecí játra podáváme s opečenými brambory.