Cikánská paštika

K přípravě cikánské paštiky budeme potřebovat:

1 kg vepřové krkovice bez kosti, 100 g slaniny, 300 g drůbežích jater, 1 cibule, 3 vejce, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky a muškátový květ

Polovinu tučného masa nasekáme nahrubo. Libové maso umeleme jemně s játry a cibulí, přidáme sůl, koření, vejce, mouku a v míse utřeme. Pak vmícháme nahrubo nasekané maso a nakrájenou slaninu. Paštikovou formu vymažeme olejem, naplníme směsí, přikryjeme, formu vložíme do pekáče s vodou a v troubě necháme táhnout 80 minut (nevaříme). Pak necháme vychladnout, vyklopíme, zabalíme do alobalu a uložíme do chladničky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *