Zapečené těstoviny s mletým masem

K přípravě zapečených těstovin s mletým masem budeme potřebovat:

500 g těstovin, 500 g mletého masa, 2 velké cibule, 5 stroužků česneku, 1 plechovku rajčat, 1 plechovku červených fazolí ve slaném nálevu, sůl, mletý pepř, olej a 200 g tvrdého sýra

Na troše oleje zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a mícháme do zesklovatění cibule. Přidáme mleté maso a za stálého míchání opékáme do zhnědnutí. K masu vyklopíme rajčata z plechovky i se šťávou (pokud jsou celá, tak je nakrájíme na kousky), osolíme, opepříme, promícháme a chvíli necháme dusit.

Fazole vysypeme z plechovky na sítko, propláchneme vodou a přidáme k masu.

Vmícháme uvařené scezené těstoviny, přesypeme do pekáče a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po deseti minutách povrch posypeme strouhaným sýrem, vrátíme do trouby a necháme sýr roztavit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *