Pikantní pánev s mletým masem

K přípravě pikantní pánve s mletým masem budeme potřebovat:

750 g brambor, máslo, sůl, pepř, 2 cibule, 1 sladkokyselou okurku, 100 g anglické slaniny, 1 polévkovou lžíci plnotučné hořčice, 125 ml smetany, 250 g mletého masa a nasekanou petrželku

Brambory nakrájíme na 1 cm velké kostičky.

Zahřejeme tuk při střední teplotě, dáme brambory, osolíme, opepříme. Přikryté necháme změknout, občas obrátíme.

Oloupeme cibuli a nakrájíme, přidáme nakrájenou okurku, nakrájenou slaninu, smetanu a hořčici, rozmícháme.

Na druhé pánvi opečeme slaninu, přidáme mleté maso, necháme 5 minut zhnědnout a dvěma vidličkami pak roztrháme. Přidáme cibuli a opékáme další 2 minuty. Mleté maso, okurku a smetanu pak přimícháme k bramborám. Dochutíme solí a pepřem a posypeme petrželkou.