Rajská omáčka s hovězím masem

K přípravě rajské omáčky s hovězím masem budeme potřebovat: 

500 g hovězího předního masa, 1 cibule, 2 lžíce másla, 4 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 200 g rajského protlaku, 200 ml kečupu, sůl a cukr

Maso omyjeme, zalijeme vodou, přidáme kuličky pepře, nového koření a bobkový list, osolíme a vaříme, dokud není maso měkké (podle potřeby doléváme vodou, abychom měli asi 1 litr vývaru).

V kastrolu na rozpuštěném másle osmahneme dorůžova nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem z masa a vaříme. Až je cibule měkká, přidáme rajský protlak a kečup. Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě, za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut. Dochutíme cukrem a solí.

Maso nakrájíme na plátky a na talíři zalijeme rajskou omáčkou.

Rajskou omáčku s hovězím masem podáváme s houskovými knedlíky.