Maďarský bramborák

K přípravě maďarského bramboráku budeme potřebovat:

800 g brambor, 2 cibule, 8 stroužků česneku, 1 zelenou papriku, 4 vejce, 2 lžíce sádla, mletý pepř a sůl

Brambory oloupeme, umyjeme, nakrouháme na tenké plátky a necháme okapat šťávu. Potom osolíme, opepříme, vmícháme utřený česnek a jemně nakrájenou papriku bez semínek.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Na pánvi rozehřejeme sádlo a vložíme do něj 1/4 brambor. Zprudka osmažíme z jedné strany, obrátíme, na bramborák poklademe kolečka cibule a rozklepneme 1 vejce.

Nemícháme a necháme vejce usmažit jako volské oko.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *