K přípravě kuřecí paštiky budeme potřebovat:
400 g pečeného kuřecího masa, kuřecí játra, 250 g vepřového plecka, 120 g bílého toastového chleba, 100 ml mléka, 2 vejce, 40 g hladké mouky, sůl, mletý pepř, strouhaný muškátový oříšek a olej
Jak kuřecí paštiku připravíme?
Pečené kuřecí maso, játra, vepřové plecko a plátky bílého chleba umeleme, přidáme vejce, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku a řádně promícháme. Vzniklou směs vložíme do olejem vymazané hranaté formy na pečení a důkladně zakryjeme alobalem. Formu postavíme do pekáče s horkou vodou a pečeme v troubě při 180°C asi dvě hodiny.
Kuřecí paštiku necháme ve formě vychladnout, potom ji vyklopíme a zabalíme do alobalu.