Krkonošský kuba

Pro přípravu krkonošského kuby budeme potřebovat:

1 kompotovou sklenici sušených hub, 5 rohlíků (i starších), 1 cibuli, 4 stroužky česneku, 400 ml mléka, sůl, mletý pepř, majoránku, sádlo a 3-4 bílky

Jak krkonošského kubu připravíme?

Sušené houby povaříme asi 5 minut v polovičním množství mléka – vaříme zvolna, aby mléko nepřeteklo.
Rohlíky nakrájíme na kousky a namočíme do zbylého mléka.
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli rozkrojíme na 4 díly.
Uvařené změklé houby procedíme, z navlhčených rohlíků případně vymačkáme přebytečné mléko.
Na masovém strojku meleme střídavě houby, kousky rohlíků, cibuli a česnek.
Do mleté směsi přidáme trochu soli, pepře a majoránky.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do houbové směsi.
Sádlem vytřeme pekáč a mletou směs do ní urovnáme.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 220°C tak dlouho, až okraje začnou hnědnout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *