
K přípravě česnekových buchet budeme potřebovat:
1 kg hladké mouky, 2 hrsti polohrubé mouky, 1 lžíce soli, 1 lžíce krystalového cukru, 1 dcl oleje, 0,5 l mléka, mléko do kvásku, 2 kostky kvasnic a 1 vejce
na náplň: 250 g másla, 10-15 stroužků česneku a 1 malá lžička soli
1 vejce na potření, kmín na posypání
Z přísad vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 části. Každou část rozválíme a potřeme náplní (kterou připravíme tak, že máslo smícháme s prolisovaným česnekem a solí). Těsto zatočíme jako roládu, tedy uděláme závin. Krájíme na trojúhelníky (nožem šikmo jednou vlevo, jednou vpravo), klademe na plech, potřeme vajíčkem a posypeme kmínem (mákem, strouhaným sýrem a podobně – podle chuti) a pečeme v předehřáté troubě.