Bramborové omelety s uzeným masem

K přípravě cibulové polévky budeme potřebovat:

400 gramů brambor, 200 gramů uzeného masa, 100 gramů cibule, 4 vejce, 40 gramů oleje, mletý pepř a sůl

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme zchladlé nakrájíme na plátky.

Uzené maso uvaříme doměkka a nakrájíme na kostičky.

Cibuli nakrájíme na tenké plátky a rozebereme na kroužky, vložíme do pánve se zahřátým olejem a jenom zpěníme, aby zůstala světlá. Přidáme plátky brambor a uzené maso, osolíme, opepříme, dobře promícháme a rozdělíme na čtyři díly. Každý díl brambor s masem v pánvi opečeme, zalijeme rozšlehaným, osoleným vejcem a necháme ztuhnout.

Bramborové omelety s uzeným masem podáváme obkládané čerstvou nebo sterilovanou zeleninou.