K přípravě jarního chřestového salátu budeme potřebovat:
500 gramů chřestu, 100 gramů hrášku sterilovaného, 2 vejce, 1 lžíce řeřichy, 2 lžíce majonézy, 150 ml jogurtu, 1 svazeček pažitky, 1 lžíce nasekané zelené petrželky, 1 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř a cukr
Vejce uvaříme natvrdo. Chřest umyjeme, oloupeme a vaříme čtvrt hodiny v osolené vodě. Pak odstavíme z ohně, scedíme a nakrájíme na kousky. Hrášek slijeme a přidáme k chřestu. Smícháme majonézu, jogurt, citronovou šťávu, koření, petrželku a pažitku a vzniklou zálivkou zalijeme chřest s hráškem. Nakonec posypeme nasekanými nakrájenými vejci a řeřichou a můžeme podávat.