Pivní guláš

K přípravě pivního guláše budeme potřebovat: 

750 g hovězí kližky, 3 velké cibule, 1/2 l světlého piva, 2 lžíce sádla, 1 až 2 krajíce staršího chleba, sůl, mletý pepř, drcený kmín, majoránku a 3 stroužky česneku

Maso nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso a společně smažíme za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule. Během míchání opepříme a okmínujeme. Pak podlijeme troškou vody a asi polovinou piva. Osolíme a pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Je-li třeba doplnit tekutinu, přiléváme pivo. K měkkému masu přidáme rozdrobený nebo nastrouhaný chléb, majoránku a povaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme rozmačkaný česnek a dochutíme solí.