K přípravě žižkovského guláše budeme potřebovat:
60 dkg hovězí kližky, 1 velkou cibuli, 4 syrové brambory, sádlo, sůl, pepř, 1 lžíce mleté papriky, 5 zrnek jalovce, drcený kmín, 2 lžíce hotové světlé jíšky a vývar
Na sádle osmahneme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, přidáme sladkou mletou papriku, drcený kmín a jalovec. Maso nakrájíme na kostičky a na připraveném základu jej osmahneme. Pak maso podlijeme vývarem, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou. Až je maso skoro měkké, přidáme na kostičky nakrájené syrové brambory a povaříme.
Až změknou maso i brambory, guláš zahustíme hotovou světlou jíškou.
Žižkovský guláš podáváme s chlebem nebo bílým pečivem.