Vepřové dušené na pivě

K přípravě vepřového dušeného na pivě budeme potřebovat:

800 g vykostěného vepřového plecka, 4 cibule, 0,5 l piva (nejlépe lehký světlý ležák), 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce másla, sůl,  pepř, mletou papriku, bobkový list a tymián

Maso zbavíme blan, nakrájíme na kostky o průměru asi 5 cm, obalíme je v mouce smíchané se solí, pepřem a paprikou a zprudka je osmahneme ve velkém hrnci na rozehřátém oleji a pak je vyjmeme.

Na pánvi na polovině másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme ji i s tukem do hrnce, přidáme ještě bobkový list a tymián, zalijeme pivem a necháme přejít varem.

Pak přidáme kostky masa, promícháme a na mírném ohni za občasného míchání dusíme asi hodinu. Nakonec vyjmeme bobkový list a zahustíme jíškou ze zbytku mouky a másla.

Vepřové dušené na pivě podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky.