K přípravě uherského guláše budeme potřebovat:
hovězí maso přední, tuk, cibuli, sůl, mletou papriku, kmín, pepř mletý, vodu, hladkou mouku, oloupaná rajčata, paprikové lusky, čerstvé brambory oloupané a majoránku
Maso nakrájíme na kostky.
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, osmažíme na tuku dorůžova a v tomto základu za stálého míchání opečeme osolené hovězí maso. Přidáme papriku, zamícháme a zalijeme malým množstvím vlažné vody. Okořeníme pepřem a kmínem, přikryjeme poklicí a dusíme.
K téměř měkkému hovězímu masu přidáme brambory nakrájené na čtvrtky a oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a paprikové lusky.
Guláš zahustíme zásmažkou připravenou z tuku a z mouky a dovaříme do měkka.
Okořeníme drcenou majoránkou, podle potřeby přisolíme a ještě krátce podusíme.