Telecí játra na cibulce

K přípravě telecích jater na cibulce budeme potřebovat:

750 g telecích jater, 150 ml mléka, 80 g másla, 100 g cibule, 15 g mouky, sůl, pepř a kmín

Jak telecí játra na cibulce připravíme?

Telecí játra propereme ve vodě a v mléce, naklepeme nožem, stáhneme z nich blánu a nakrájíme je na tenké plátky.

Na másle usmažíme do růžova nadrobno nasekanou cibulku, přidáme kmín a okapaná telecí játra a dusíme zprudka 8 minut. Udušená játra zaprášíme moukou, osmažíme ji, zalijeme trochou vařící vody a povaříme. Na konci játra opepříme, osolíme a ihned podáváme.

K telecím játrům na cibulce se jako příloha hodí opečené brambory.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *