Prokládaná krkovička

Na prokládanou krkovičku budeme potřebovat:

2 kg vepřové krkovice, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžičku pepře, 10 silnějších (cca 2 mm) plátků uzeného masa, 10 silnějších (cca 2 mm) plátků sýra a 150 g čerstvých žampiónů

na marinádu: 4 lžíce bílého vína, 2 lžíce citrónové šťávy, 3 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce včelího medu, 2 lžíce rostlinného oleje a 2 lžíce rostlinného oleje

Jak prokládanou krkovičku připravíme?

Připravíme marinádu smícháním citronové šťávy, bílého vína, hořčice, medu, oleje a soli.

Maso desetkrát příčně nařízneme tak, jako bychom jej krájeli na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrojíme až do konce. Pak jej potřeme marinádou (i na plochách vzniklých řezem), opepříme podle chuti, zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici alespoň 24 hodin odležet v chladu.

Pak vložíme do každého řezu v mase plátek uzeného masa, plátek sýra a několik silnějších plátků žampionů, maso potřeme olejem, řádně zabalíme do alobalu (aby během pečení nevytekla šťáva) a pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 2 hodiny.

Před koncem pečení alobal otevřeme a maso 20 minut dopečeme odkryté.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *