Maďarská slepičí polévka

K přípravě maďarské slepičí polévky budeme potřebovat:

půlku slepice, 1 cibuli, 40 dkg kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), čtvrtku květáku, 5 dkg hub, 4 lžíce sterilovaného hrášku, 1 vejce, 5 dkg tenkých nudlí, sůl, 3 zrnka pepře, 1 stroužek česneku, 1 lžičku rajčatového protlaku, 1,5 l vody, 5 lžic mouky a petrželku

Očištěnou a opláchnutou slepici vložíme do hrnce, osolíme, zalijeme vodou, přidáme pepř, prolisovaný česnek, na půlky rozkrojenou cibuli a vaříme.

Až je maso téměř měkké, slepici vyjmeme a polévku přecedíme.

Do polévky přidáme očištěnou a nadrobno nakrájenou zeleninu a houby a vaříme, až je vše měkké.

Před dovařením do polévky přidáme vykostěné a na kousky nakrájené slepičí maso, rajčatový protlak a hrášek.

Nudle do polévky podáváme uvařené zvlášť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *