K přípravě maďarské slepičí polévky budeme potřebovat:
půlku slepice, 1 cibuli, 40 dkg kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), čtvrtku květáku, 5 dkg hub, 4 lžíce sterilovaného hrášku, 1 vejce, 5 dkg tenkých nudlí, sůl, 3 zrnka pepře, 1 stroužek česneku, 1 lžičku rajčatového protlaku, 1,5 l vody, 5 lžic mouky a petrželku
Očištěnou a opláchnutou slepici vložíme do hrnce, osolíme, zalijeme vodou, přidáme pepř, prolisovaný česnek, na půlky rozkrojenou cibuli a vaříme.
Až je maso téměř měkké, slepici vyjmeme a polévku přecedíme.
Do polévky přidáme očištěnou a nadrobno nakrájenou zeleninu a houby a vaříme, až je vše měkké.
Před dovařením do polévky přidáme vykostěné a na kousky nakrájené slepičí maso, rajčatový protlak a hrášek.
Nudle do polévky podáváme uvařené zvlášť.