Kuřecí stehna s česnekem

K přípravě kuřecích stehen s česnekem budeme potřebovat: 

8 kuřecích stehen, 20 stroužků česneku, 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 1 citrón, 2 lžíce hladké mouky, 120 ml suchého bílého vína, 600 ml kuřecího vývaru, sůl a pepř

Česnek oloupeme a povaříme ve vývaru asi půl hodiny.

Na rozehřátém másle a oleji opečeme kuřecí stehna ze všech stran a pak je přendáme do pekáče.

Stroužky česneku vyndáme z kuřecího vývaru, rozložíme je kolem kuřecích stehen a přidáme plátky citrónu. Do výpeku, ve kterém jsme smažili kuřecí stehna, přidáme mouku, promícháme, zalijeme vínem a vývarem a řádně promícháme, nalijeme na stehna v pekáči, přikryjeme a dusíme při 190°C přibližně 45-50 minut. Dochutíme solí a pepřem.

Kuřecí stehna s česnekem podáváme s vařenými brambory nebo rýží.