Horňácký guláš

K přípravě horňáckého guláše budeme potřebovat:

900 g vepřového bůčku, 300 g debrecínských párků, 150 g škvařeného sádla, 200 g bílých fazolí, 200 g leča, 200 g smetany, 200 g cibule, 60 g hladké mouky, 30 g soli, mletý pepř, majoránku, 1 bobkový list, mletou papriku, kmín a česnek

Přebrané fazole vypereme a necháme namočené přes noc. V téže vodě je druhý den uvaříme doměkka.

Bůček opereme, vykostíme a nakrájíme na kostky.

Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme dorůžova na 2/3 sádla. Do základu přidáme nakrájené maso, osolíme, přidáme pepř a kmín, podusíme, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka.

Pak přidáme mletou papriku, třený česnek a majoránku. Maso promícháme s vařenými fazolemi, přimícháme lečo, přidáme smetanu rozšlehanou s hladkou moukou a za stálého míchání povaříme.

Při podávání klademe na každou porci horňáckého guláše opečený párek.