Cikánský guláš

K přípravě cikánského guláše budeme potřebovat:

375 g předního hovězího, 40 g rostlinného tuku, 100 g cibule, mletá paprika, sůl, mletý pepř, 20 g rajčatového protlaku, kmín, 2,5 dcl vývaru, 100 g brambor, 1 stroužek česneku, majoránku, 25 g slaniny, 50 g žampiónů, 50 g papriky, 37 g nakládaných okurek

Jak cikánský guláš připravíme?

Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, zpěníme, vložíme nakrájené maso, za stálého míchání osmahneme. Potom osolíme, opepříme, přidáme protlak a kmín, zalijeme vývarem a dusíme do poloměkka.

Pak přidáme na kostky nakrájené brambory, utřený česnek a majoránku. Chvíli dusíme, přidáme na slanině orestované nakrájené houby, na nudličky nakrájenou papriku a na kostičky nakrájená rajčata a okurky a vše ještě krátce povaříme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *