Francouzská paštika z kachních jater

K přípravě francouzské paštiky z kachních jater budeme potřebovat:

500 g kachních jater, 750 g vepřového boku, 4 lžíce koňaku, pepř, sůl, muškátový oříšek, 50 g slaniny

Jak francouzskou paštiku z kachních jater připravíme?

Nejdříve nakrájíme asi 150 g jater na půlcentimetrové plátky a dáme je stranou. Zbylá játra umeleme s vepřovým bokem, osolíme, opepříme, strouhneme trochu muškátového oříšku, přilijeme koňak a vše dobře promícháme.

Kameninovou, litinovou misku nebo mísu z žáruvzdorného skla vyložíme plátky slaniny, na které rozetřeme půlku masové směsi. Poklademe plátky jater a znovu vrstvíme mleté maso. Nahoře ozdobíme plátky slaniny.

Zvolna pečeme v troubě, přikryté pokličkou nebo alobalem, asi dvě hodiny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *