Vepřová pečeně na kmíně

K přípravě vepřové pečeně na kmíně budeme potřebovat:

1 kg vepřové krkovice, 2 cibule, 250 ml hovězího vývaru, 250 g žampionů, 100 g anglické slaniny, 100 ml sladké smetany, solamyl, dijonskou hořčici, petrželovou nať, mletý kmín, celý kmín, sůl a olej

Jak vepřovou pečeni na kmíně připravíme?

Čajovou lžičku celého kmínu smícháme se lžičkou drceného kmínu a dvěma lžičkami soli, touto směsí potřeme plátky krkovice a necháme 4 až 6 hodin odležet.

Pak plátky masa prudce opečeme z obou stran na rozpáleném oleji, přidáme oloupanou a na čtvrtky nakrájenou cibuli, podlijeme vývarem a dusíme 30 minut. Poté přidáme očištěné a na čtvrtky nakrájené žampiony, nasekanou petrželku a slaninu nakrájenou na kostky a za občasného podlévání dusíme dalších 30 minut. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple.

Vypečenou šťávu procedíme, smícháme se smetanou, lžičkou hořčice, zahustíme dvěma lžičkami solamylu a několik minut povaříme.