
K přípravě žloutkových věnečků budeme potřebovat:
150 g hladké mouky, 5-6 vajec, 250 ml vody, 150 g tuku a špetku soli
na náplň: 0,5 l mléka, 200 g cukru, 2 balíčky vanilkového pudinku, 150 g másla a 1 lžíci rumu
na polevu: moučkový cukr, trocha rumu a 2 lžíce vřelého mléka
Jak žloutkové věnečky připravíme?
Svaříme vodu, tuk a sůl.
Stáhneme oheň a vmícháme mouku, alespoň 5 minut mícháme a topíme pod směsí.
Pak necháme vychladnout.
Do vychladlé směsi vmícháme postupně vejce.
Těstem naplníme sáček se zdobičkou a stříkáme věnečky.
Pečeme při 200°C asi 20 minut bez otevření trouby (když se trouba otevře moc brzy, tak věnečky spadnou).
Ještě hodně teplé je podélně rozřízneme, naplníme krémem, polijeme polevou a necháme ztuhnout.