Žloutkové věnečky

K přípravě žloutkových věnečků budeme potřebovat:

150 g hladké mouky, 5-6 vajec, 250 ml vody, 150 g tuku a špetku soli

na náplň: 0,5 l mléka, 200 g cukru, 2 balíčky vanilkového pudinku, 150 g másla a 1 lžíci rumu

na polevu: moučkový cukr, trocha rumu a 2 lžíce vřelého mléka

Jak žloutkové věnečky připravíme?

Svaříme vodu, tuk a sůl.
Stáhneme oheň a vmícháme mouku, alespoň 5 minut mícháme a topíme pod směsí.
Pak necháme vychladnout.
Do vychladlé směsi vmícháme postupně vejce.
Těstem naplníme sáček se zdobičkou a stříkáme věnečky.
Pečeme při 200°C asi 20 minut bez otevření trouby (když se trouba otevře moc brzy, tak věnečky spadnou).
Ještě hodně teplé je podélně rozřízneme, naplníme krémem, polijeme polevou a necháme ztuhnout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *