Zeleninová polévka se zakysanou smetanou

K přípravě zeleninové polévky se zakysanou smetanou budeme potřebovat:

2 malé mrkve, 1 malou červenou cibuli, 100 g hrášku, 100 g fazolek, 1 červenou papriku, cibulovou nať, 250 ml zakysané smetany, 30 g másla, 60 g krupice, 1 l vývaru, sůl a pepř

Jak zeleninovou polévku se zakysanou smetanou připravíme?

Na rozehřátém másle zpěníme krupici, zalijeme ji vývarem, dobře rozmícháme a aslespoň deset minut povaříme.

Mrkev a cibulku očistíme a nakrájíme najemno. Vložíme společně s hráškem a fazolkami do polévky a vaříme asi 5 minut. Pak přidáme na nudličky nakrájenou červenou papriku a cibulovou nať.

Polévku dochutíme solí a pepřem.

Před podáváním zeleninovou polévku zjemníme zakysanou smetanou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *