Zapečený chřest s bílou omáčkou

K přípravě zapečeného chřestu s bílou omáčkou budeme potřebovat: 

1 svazek zeleného chřestu, 300 ml smetany ke šlehání, 300 g bílého jogurtu, 2 lžíce másla, 50 g parmezánu, sušená rajčata, sůl, bílý pepř a koriandr

Chřest oloupeme a povaříme 10 minut v horké vodě.

Bílou omáčku připravíme tak, že v kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme jogurt, smetanu, koření a pomalu mícháme. Pokud je omáčka příliš hustá, přidáme trochu mléka nebo vody.

Uvařený chřest naskládáme do zapékací misky, přelijeme omáčkou, ozdobíme sušenými rajčaty, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v troubě.

Podáváme jako přílohu ke grilovanému drůbežímu masu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *