K přípravě vepřového bůčku na cibuli budeme potřebovat:
750 g prorostlého bůčku, 5 cibulí, 1 celou hlavu česneku, 1 lžičku mleté sladké papriky, sůl, kmín, špetku šalvěje a 3 lžíce kečupu
Jak vepřový bůček na cibuli připravíme?
Vepřový bůček s kůží omyjeme, osušíme a kůži nařízneme na čtverečky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Česnek oloupeme, polovinu paličky prolisujeme a zbytek nasekáme nadrobno.
Kečup promícháme s šalvějí, prolisovaným česnekem a mletou sladkou paprikou.
Maso osolíme, okmínujeme, do zářezů vtlačíme nasekaný česnek, pak maso vložíme do pekáče kůží dolů a pečeme při 180°C. Asi po 30 minutách maso otočíme, potřeme směsí kečupu, česneku a šalvěje, zasypeme cibulí, podlijeme vývarem a za občasného podlévání vlastní šťávou pečeme doměkka.
Měkké maso vyjmeme a nakrájíme.
Vepřový bůček na cibuli podáváme s dušeným špenátem a bramborovým knedlíkem nebo jen s čerstvým chlebem.