Vepřový bůček na cibuli

K přípravě vepřového bůčku na cibuli budeme potřebovat:

750 g prorostlého bůčku, 5 cibulí, 1 celou hlavu česneku, 1 lžičku mleté sladké papriky, sůl, kmín, špetku šalvěje a 3 lžíce kečupu

Jak vepřový bůček na cibuli připravíme?

Vepřový bůček s kůží omyjeme, osušíme a kůži nařízneme na čtverečky.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Česnek oloupeme, polovinu paličky prolisujeme a zbytek nasekáme nadrobno.

Kečup promícháme s šalvějí, prolisovaným česnekem a mletou sladkou paprikou.

Maso osolíme, okmínujeme, do zářezů vtlačíme nasekaný česnek, pak maso vložíme do pekáče kůží dolů a pečeme při 180°C. Asi po 30 minutách maso otočíme, potřeme směsí kečupu, česneku a šalvěje, zasypeme cibulí, podlijeme vývarem a za občasného podlévání vlastní šťávou pečeme doměkka.

Měkké maso vyjmeme a nakrájíme.

Vepřový bůček na cibuli podáváme s dušeným špenátem a bramborovým knedlíkem nebo jen s čerstvým chlebem.