Velikonoční nádivka s kopřivami

K přípravě velikonoční nádivky s kopřivami budeme potřebovat:

200 g uzeného vařeného masa, 100 g slaniny. 4 vejce, 200 ml mléka, 4 housky, sůl, pepř, mladé výhonky kopřiv, čerstvou petrželku, trochu strouhanky a máslo na vymazání

Jak velikonoční nádivku s kopřivami připravíme?

Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme na kostičky nakrájené pečivo a nadrobno nakrájené maso, osolíme, přidáme koření a nadrobno nasekané kopřivy a petrželku a dobře promícháme. Pokud je nádivka moc řídká, tak můžeme zahustit strouhankou. Pokud je moc hustá, tak naředíme mlékem.

Pečící nádobu vymažeme máslem, na dno položíme plátky slaniny a na ně dáme nádivku (pokud slanina zbyde, tak ji můžeme poklást i na povrch) a pečeme asi 40 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *