Smažená jablka se zmrzlinou

K přípravě smažených jablek se zmrzlinou budeme potřebovat:

125 g hladké mouky, 1 vejce, 1 lžičku oleje, 1 lžíci cukru, 60 ml mléka, špetku soli, 2 jablka, 300 g vanilkové zmrzliny, 2 lžíce citronové šťávy a 1 lžičku skořice

Jak smažená jablka se zmrzlinou připravíme?

Vejce ušleháme s cukrem do pěny, vmícháme mléko, sůl a olej, vmícháme mouku s práškem do pečiva a necháme několik minut odležet.

2 větší jablka oloupeme, opatrně zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky asi 1 cm tlusté, které pokapeme citronovou šťávou.

Kroužky jablek postupně namáčíme v těstíčku, vkládáme do horkého oleje a z obou stran je smažíme dozlatova.

Smažené jablečné kroužky necháme okapat na ubrousku.

Pak smažená jablka posypeme moučkovým cukrem, přidáme zmrzlinu, kterou posypeme skořicí a ihned podáváme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *