K přípravě slaninových knedlíků budeme potřebovat:
330 g mouky, 4 housky, 100 g slaniny, 200 g uzeného masa, sůl, 250 ml uzeného vývaru, 2 vejce, 1 žloutek, 20 g másla a 20 g strouhané housky
Uzené maso uvaříme doměkka a nakrájíme na kostičky.
Slaninu nakrájíme na kostičky, na pánvi rozehřejeme, přidáme housku nakrájenou na kostičky, opečeme ji do růžova a necháme vychladnout.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme trochu soli a za stálého míchání přiléváme chladný uzený vývar, do kterého jsme přimíchali obě vejce a žloutek. Těsto vymícháme vařečkou, mělo by být husté asi jako kapání. Potom do něj přimícháme opečenou housku a nakrájené uzené maso a těsto necháme asi 30 minut odpočinout.
Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Z těsta vykrajujeme malou naběračkou knedlíky a vaříme je podle velikosti 15 až 20 minut. Uvařené knedlíky klademe na síto a hned je natrhneme vidličkou.