Škvařené sádlo (škvarky)

K přípravě škvařeného sádla budeme potřebovat:

syrové vepřové sádlo

Jak škvařené sádlo připravíme?

Sádlo nejprve nařežeme na pruhy. Pokud má kůži, položíme ho kůží na prkénko a delším ostrým nožem zakrojíme do sádla až na kůži a tahem sádlo od kůže oddělíme.

Potom ho nakrájíme na kostky veliké asi 2 cm, vložíme do kastrolu, malinko podlijeme vodou, aby se na začátku škvaření nepřipálilo a za občasného míchání zvolna zahříváme a škvaříme.

Když sádlo přestává pěnit a škvarky se lehce zabarvují dorůžova, opatrně ho slijeme nebo procedíme do připravené nádoby.

Malé množství tuku necháme a škvarky v něm doškvaříme dočervena.

Škvarky pak scedíme.

Podle chuti můžeme dochutit solí a pepřem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *