Rýžový nákyp s Lučinou

K přípravě rýžového nákypu s Lučinou budeme potřebovat:

4 sáčky parboiled rýže, 200g Lučiny, 2 vejce, 8 půlek kompotované broskve, 80 g másla a 100 g práškového cukru

Jak rýžový nákyp s Lučinou připravíme?

Rýži uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout.

Zapékací misku vymažeme kouskem másla.

Zbylé máslo utřeme dohladka s cukrem, přidáme Lučinu a žloutky z vajec a smícháme s rýží.

Polovinu směsi vložíme do zapékací misky, poklademe ji plátky broskví a překryjeme druhou polovinou směsi. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 170°C asi 40 minut.

Mezitím ze zbylých bílků ušleháme sníh, který těsně před dopečením navršíme na rýžovou směs a necháme v troubě zezlátnout.

Podáváme jako dezert nebo i jako hlavní chod.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *