Pórková omeleta se sýrem

K přípravě pórkové omelety se sýrem budeme potřebovat:

4 vejce, 8 mladých pórků, 2 lžíce polohrubé mouky, 80g tvrdého sýra, špetku oregana, bílý mletý pepř, sůl, máslo na pánev, ostrý kečup, kolečka mladé cibulky a lístky bazalky na ozdobu

Jak pórkovou omeletu se sýrem připravíme?

Očistíme pórky a tvrdé zelené konce odřízneme. Pórek pokrájíme na kolečka, krátce spaříme v osolené vodě, vložíme do síta a necháme okapat.

Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháme žloutky a polohrubou mouku. Nakonec vmícháme jemně nastrouhaný tvrdý sýr, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme špetku oregana.

Pórek i těsto rozdělíme na čtyři díly.

Na pánvi rozehřejeme máslo a krátce na něm osmahneme jeden díl připraveného pórku. Zalijeme ho částí připraveného těsta a omeletu upečeme po obou stranách dozlatova.

Hotové omelety přeložíme, ozdobíme ostrým kečupem, kolečky mladé cibulky a lístky bazalky.

Pórkové omelety můžeme podávat s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší nebo jako samostatné jídlo s jogurtovým dresinkem.