Na opilé jahodové řezy budeme potřebovat:
200 g polohrubé mouky, 5 vajec, 200 g moučkového cukru a půl prášku do pečiva
na první náplň: 200 g umletých vlašských ořechů, 120 g moučkového cukru, 1 lžíce strouhaných piškotů, 120 g másla, 2 lžíce kakaa a 1 dcl rumu
na druhou náplň: 250 g másla, 150 g moučkového cukru a 4-5 lžic jahodové šťávy
na polevu: 50 g tuku, čokoládu na vaření a několik lžic vroucí vody
Jak opilé jahodové řezy připravíme?
Žloutky vyšleháme s prosátým moučkovým cukrem do pěny, přidáme prášek do pečiva, mouku a z bílků ušlehaný tuhý sníh a zlehka promícháme. Upečeme a necháme vychladnout.
Smícháme mleté vlašské ořechy, piškotovou strouhanku, moučkový cukr, máslo, kakao a rum a tuto směs natřeme na vychladlé těsto.
Máslo s prosátým moučkovým cukrem ušleháme do pěny a po lžících přimícháme jahodovou šťávu. Tuto směs natřeme na první náplň.
Povrch polijeme čokoládovou polevou.