
K přípravě kynutého rebarborového koláče budeme potřebovat:
250 g polohrubé mouky, 70 g cukru krupice, vanilkový cukr, špetku soli, špetku zázvoru, 20 g droždí, 1 žloutek, skořicový cukr, 30 g másla, 180 ml mléka, drobenku (150 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky a 70 g másla) a 5 řapíků rebarbory
Jak kynutý rebarborový koláč připravíme?
Z třetiny vlažného mléka, lžičky cukru a droždí uděláme kvásek.
Do mísy dáme mouku, cukr, vanilkový cukr, špetku soli, zázvoru, máslo, zbytek mléka a žloutek, vše promícháme. Přidáme kvásek, pořádně hněteme a necháme půl hodiny kynout.
Mezitím připravíme drobenku a vymažeme a vysypeme plech.
Vykynuté těsto přeneseme na plech, na těsto dáme kousky rebarbory, posypeme drobenkou a skořicí a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 35 až 45 minut.
Hotový rebarborový koláč posypeme cukrem.