Kuřecí rizoto se smetanou a jablky

K přípravě kuřecího rizota se smetanou a jablky budeme potřebovat:

400 g kuřecích prsou, 300 g rýže, 200 ml smetany na šlehání, 1 pórek, 1 větší jablko, 50 ml bílého vína, 2 až 3 lžíce sušených brusinek (nebo rozinek), 3 lžíce olivového oleje, sůl a 1 lžíci kari koření

Jak kuřecí rizoto se smetanou a jablky připravíme?

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, pórek nakrájíme na kolečka, jablko oloupeme a nakrájíme na nudličky.

Rýži důkladně propláchneme horkou vodou a vsypeme do většího množství vroucí osolené vody, promícháme a vaříme pod poklicí asi 15 minut. Uvařenou rýži scedíme a propláchneme v sítu pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat.

V kastrole nebo hlubší pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm maso ze všech stran. Když je maso opečené, poprášíme ho kari kořením, osolíme a za stálého míchání ještě krátce opečeme. Pak přilijeme smetanu, zamícháme a asi 5 minut dusíme na mírném ohni. Přidáme pórek, jablka, propláchnuté brusinky a víno a ještě krátce podusíme. Nakonec vmícháme uvařenou rýži, společně prohřejeme, popřípadě dochutíme solí a podáváme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *