Krémová kuřecí polévka

K přípravě krémové kuřecí polévky budeme potřebovat:

150 g kuřecího masa, 7 dcl vývaru, 60 g másla, 50 g hladké mouky, 1 dcl smetany, 1 žloutek, sůl, mletý muškátový květ, zelenou petrželku a kari

Jak krémovou kuřecí polévku připravíme?

Ze 40 g másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vlažným vývarem, dobře rozmícháme, osolíme a opepříme a za občasného míchání pomalu vaříme asi 45 minut.

Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a podusíme na 20 g másla s kari a solí. Hotové maso rozmixujeme v mixéru na kaši.

Uvařenou polévku přecedíme přes jemné sítko, přidáme do ní masovou kaši rozmíchanou s mlékem, podle chuti dosolíme a ještě chvíli povaříme.

Hotovou kuřecí polévku zjemníme žloutkem rozšlehaným ve smetaně, ale už nevaříme.

Před podáváním krémovou kuřecí polévku ozdobíme nasekanou petrželkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *