Koprová omáčka s hovězím masem

K přípravě koprové omáčky s hovězím masem budeme potřebovat:

400 g hovězího předního masa, 100 g hladké mouky, 1 l plnotučného mléka, 50 g másla, sůl, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky pepře, 50 g čerstvého kopru a 2 lžíce cukru

Maso vložíme do tlakového hrnce do vroucí vody spolu s kořením, osolíme, uzavřeme a vaříme asi 30 minut, dokud maso nezměkne.

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, dobře prošleháme a za stálého míchání povaříme asi 20 minut. Pak přidáme sůl, cukr, citronovou šťávu a nasekaný kopr.

Uvařené maso nakrájíme na plátky.

Hovězí maso s koprovou omáčkou podáváme nejlépe s houskovými knedlíky.