Kefírová buchta

K přípravě kefírové buchty budeme potřebovat:

500 ml kefírového mléka, 30 dkg moučkového cukru, 40 dkg polohrubé mouky, 2 vejce, 150 ml oleje a 1 prášek do pečiva

Jak kefírovou buchtu připravíme?

Z bílků ušleháme tuhý sníh.

Žloutky v míse smícháme s ostatními ingrediencemi a přimícháme sníh z bílků. Hotové těsto nalijeme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C asi na 15 minut (nebo dokud vršek buchty není krásně zlatavý).

Upečenou kefírovou buchtu necháme vychladnout.

Nakonec posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *