
K přípravě karbanátků plněných hermelínem budeme potřebovat:
400 g mletého masa, 125 g hermelínu, 1 vejce, 1 starší housku, 1 cibuli, 3 lžíce oleje, sůl, pepř, mletou papriku a majoránku
Jak karbanátky plněné hermelínem připravíme?
Housku namočíme do studené vody.
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji.
K mletému masu přidáme vejce, osmahnutou cibuli a vymačkanou housku, osolíme, opepříme a ochutíme paprikou a majoránkou a řádně promícháme.
Z hermelínu odkrojíme 4 kostky, zbytek nakrájíme na plátky.
Ze směsi vytvarujeme karbanátky, do nich vmáčkneme sýrové kostky a karbanátky osmahneme na oleji z obou stran.
Při podávání karbanátky posypeme plátky hermelínu.