Jarní nádivka s bylinkami

K přípravě jarní nádivky s bylinkami budeme potřebovat:

500 g vepřové plece, 250 g uzeného masa, 1 chlebíčkovou veku, 5 vajec, 0,25 l mléka, sůl, pepř,  petrželku, nasekanou kopřivu a máslo

Veku nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky, a necháme chvíli rozležet.

Vepřové maso uvaříme zvlášť, zároveň vaříme i uzené maso a po vychladnutí je nakrájíme nadrobno.

Bylinky nasekáme, kopřivy před přípravou spaříme horkou vodou.

Kostičky veky, maso i bylinky smícháme, mírně osolíme a opepříme.

Bílky ušleháme na tuhý sníh a vmícháme do směsi.

Pekáč silně vymastíme máslem, nádivku do něho rozložíme a urovnáme, povrch, pokapeme ještě máslem a upečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *