K přípravě jarní nádivky s bylinkami budeme potřebovat:
500 g vepřové plece, 250 g uzeného masa, 1 chlebíčkovou veku, 5 vajec, 0,25 l mléka, sůl, pepř, petrželku, nasekanou kopřivu a máslo
Veku nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky, a necháme chvíli rozležet.
Vepřové maso uvaříme zvlášť, zároveň vaříme i uzené maso a po vychladnutí je nakrájíme nadrobno.
Bylinky nasekáme, kopřivy před přípravou spaříme horkou vodou.
Kostičky veky, maso i bylinky smícháme, mírně osolíme a opepříme.
Bílky ušleháme na tuhý sníh a vmícháme do směsi.
Pekáč silně vymastíme máslem, nádivku do něho rozložíme a urovnáme, povrch, pokapeme ještě máslem a upečeme v předehřáté troubě dozlatova.