Italská fazolová polévka

K přípravě italské fazolové polévky budeme potřebovat:

250 g bílých fazolí, 70 g uzeného bůčku, 50 g rýže, 1 malý rajčatový protlak, 1 lžíci oleje, 1 lžičku petrželové natě, sůl, pepř, kmín a vývar

Jak italskou fazolovou polévku připravíme?

Předem namočené fazole uvaříme ve vývaru do poloměkka.

Polovinu fazolí i s vývarem rozmixujeme nebo propasírujeme. Vzniklou směs dáme zpět do hrnce, přidáme protlak a rýži, přikryjeme a povaříme, až bude rýže měkká.

Bůček nakrájíme a osmahneme na oleji. Přidáme k němu petrželovou nať, zalijeme vodou a krátce povaříme, pak vlijeme do polévky a necháme přejít varem. Dochutíme solí, kmínem a pepřem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *