Huspenina (sulc)

K přípravě huspeniny budeme potřebovat:

 1 vepřové koleno, půl vepřové hlavy, 2 vepřové nožičky, 1 cibuli, 100 g kořenové zeleniny, sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list, ocet a vodu

Jak huspeninu připravíme?

Hlavu, nožičky a koleno dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme koření a vaříme.
Až je maso měkké, vyjmeme, obereme z kostí, nakrájíme nadrobno a dáme do hrnce.
Vývar scedíme, nalijeme na maso a kůžičky, přidáme nakrájenou zeleninu a přivedeme k varu.
Potom přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a ocet, promícháme, nalijeme do forem a necháme ztuhnout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *