Hrachová polévka s párkem

K přípravě hrachové polévky s párkem budeme potřebovat:

300 g mraženého hrášku, 150 g tenkých párků, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, majoránku, 1 červenou cibuli a celerovou nať

Jak hrachovou polévku s párkem připravíme?

V 1,5 l vody uvaříme hrášek (10-15 minut).

Párky nakrájíme na tenčí kolečka a na pánvi na lžíci másle lehce osmahneme. Pak je vyndáme, do pánve přidáme zbylé máslo a mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku.

Hrášek scedíme (vývar uchováme), rozmačkáme, přilijeme vývar, zahustíme jíškou a dobře prošleháme.

Do polévky vložíme zpět párky, přidáme majoránku a ještě asi 20 minut při mírné teplotě vaříme. Nakonec dochutíme solí a pepřem.

Porce hrachové polévky podáváme ozdobené kolečky červené cibule a celerovou natí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *