
K přípravě hrachové polévky s párkem budeme potřebovat:
300 g mraženého hrášku, 150 g tenkých párků, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, majoránku, 1 červenou cibuli a celerovou nať
Jak hrachovou polévku s párkem připravíme?
V 1,5 l vody uvaříme hrášek (10-15 minut).
Párky nakrájíme na tenčí kolečka a na pánvi na lžíci másle lehce osmahneme. Pak je vyndáme, do pánve přidáme zbylé máslo a mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku.
Hrášek scedíme (vývar uchováme), rozmačkáme, přilijeme vývar, zahustíme jíškou a dobře prošleháme.
Do polévky vložíme zpět párky, přidáme majoránku a ještě asi 20 minut při mírné teplotě vaříme. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
Porce hrachové polévky podáváme ozdobené kolečky červené cibule a celerovou natí.