
K přípravě hrachové polévky s anglickou slaninou budeme potřebovat:
předvařený hrách, anglickou slaninu, hladkou mouku, tvrdý rohlík, cibuli, česnek, worchester, sójovou omáčku, majoránku, mrkev, petržel, sůl, pepř, olej a petrželku
Jak hrachovou polévku s anglickou slaninou připravíme?
Do vroucí vody dáme vařit hrách, mrkev a petržel.
Na pánvičce osmahneme nadrobno nakrájenou půlku středně velké cibulky s utřeným česnekem.
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, polovinu přidáme k cibuli a osmahneme, přidáme hladkou mouku. Necháme vychladnout a mezitím osmahneme druhou půlku nakrájené anglické slaniny.
Do polévky přidáme worchester, sójovou omáčku a všechno koření. Vychladlou cibulovo-slaninovou jíšku přidáme do polévky a povaříme.
Tvrdý rohlík nakrájíme na kostičky a na sucho osmahneme na pánvičce.
Až je zelenina měkká, vytáhneme pouze petržel a zbytek rozmixujeme. Dáme zpět vařit, přidáme anglickou slaninu a ještě trošku majoránky a petrželky a dochutíme solí a pepřem.