Hovězí polévka s masovými knedlíčky

Na hovězí polévku s masovými knedlíčky budeme potřebovat:

600 g hovězí hrudí, 30 g mrkve, 30 g celeru, 30 g petržele, 30 g cibule, 2 kuličky pepře, 1 kuličku nového koření, sůl, celerovou nať, sladkou papriku

na knedlíčky: 150 g mletého masa, půlku veky, 2 lžíce mléka, 1 vejce, 10 g másla, lžičku hladké mouky, špetku pepře, špetku soli a 2 lžíce strouhanky

Jak hovězí polévku s masovými knedlíčky připravíme?

Opláchnuté maso zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, pepř, nové koření, nať a cibuli a vaříme na malém ohni, až maso změkne. Ke konci vaření přidáme očištěnou zeleninu.

Z hotové polévky sejmeme část tuku a polévku procedíme přes hustý cedník.

Knedlíčky připravíme tak, že veku nakrájenou na plátky zvlhčíme mlékem, po prosáknutí rozmělníme, přidáme k mletému masu společně s vejcem, změklým tukem, solí, pepřem, moukou, strouhankou a promícháme. Ze směsi uděláme malé knedlíčky, zavaříme je v osolené vodě a vaříme asi 3 až 4 minuty. Pak je vyjmeme, necháme okapat a na cedníku propláchneme vlažnou vodou.

Při podávání přidáme do hovězí polévky masové knedlíčky a nadrobno nakrájenou pažitku.