Grilovaná krkovice s rozmarýnem

K přípravě grilované krkovice s rozmarýnem budeme potřebovat:

plátky vepřové krkovice, drcený česnek, olivový olej, bílé víno, sůl, pepř a čerstvý rozmarýn

Jak grilovanou krkovici s rozmarýnem připravíme?

Plátky vepřové krkovice mírně naklepeme, nařízneme okraje, osolíme a opepříme.
Na dno marinovací misky pak kápneme několik kapek olivového oleje a přidáme drcený česnek a snítky čerstvého rozmarýnu, zakápneme bílým vínem a na to položíme vrstvu masa a takto opakujeme i pro další plátky, které skládáme na sebe. Necháme alespoň jeden den v chladnu marinovat.

Pak opékáme na grilu tak, aby maso bylo měkké, příliš se nevysušilo a získalo z obou stran příjemnou nahnědlou barvu.
Grilovanou krkovici podáváme s pečivem nebo nejlépe s vařenými novými brambory a ozdobíme petrželkou a rozmarýnem.